Tlf. 61 25 79 00

Advokatfirma Lillehammer

Nyheter

Nyheter

Kjøp og salg av bruktbil

Har du kjøpt eller solgt bil eller annet kjøretøy? Har det oppstått tvist med selger eller kjøper i etterkant av handelen? Advokatfirmaet Nystuen|Bøen har erfaring innen en rekke praktiske problemstillinger når det gjelder kjøp og salg av motorvogn – blant annet avbestilling, prisavslag, heving og erstatning. Vi bistår både kjøper og selger i lokale og nasjonale saker, og kan bistå i forhandlinger og saker for domstolene. Skulle du ha behov for litt enklere juridisk veiledning hjelper vi også til med dette. Husk at din bilforsikring vil dekke majoriteten av kostnader til rettshjelp ved tvist i forhold til kjøp eller salg av bil. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

 

Mange lurer på hvor grensa går når det kommer til mangler på din bil, når har din nye bil en feil eller mangel? Din nye bil har en mangel dersom den ikke er i den stand som du kan forvente i henhold til avtalen som er inngått. Er det ikke avtalt noe spesielt, skal bilen være i samsvar med det man normalt kan regne med ut fra bilens alder, bruk, kjørelengde og liknende. Eksempelvis vil det foreligge en mangel dersom det står i annonsen at bilen er rustfri, men den ved levering har store rustskader. Som kjøper av bruktbil kan man ikke forvente det samme som ved kjøp av en ny bil. Nye biler kan imidlertid også ha feil og mangler, men da ikke som følge av bruk eller manglende vedlikehold. Hvis kjøretøyet du har kjøpt har en mangel, kan det gi grunnlag for krav mot selger i form av prisavslag, retting, heving av avtalen eller erstatning. Kravet kan rettes uavhengig av om selger er privatperson eller næringsdrivende.

 

Gjennom mange år har vi bistått om lag 100 NAF-medlemmer per år med juridiske råd og tvisteløsning om alle typer kjøretøy som NAF-medlemmene har kjøpt. Som medlem i NAF får du 2 timer juridisk bistand mot å betale egenandel til NAF på kr. 500,- inkl. mva.

Tommy Rudihagen i gang hos oss

Fra mai i år flyttet Tommy Rudihagen inn hos oss i Nystuen|Bøen, og fra august var han fullt i gang hos oss.

Tommy Rudihagen er sivilingeniør fra NTNU, økonom med master i energi/økonomi/strategi/ledelse fra TØH/BI/ESCP/IFP, samt jurist fra UiO. Dette er en ikke helt vanlig kombinasjon, som også media har vist interesser for, se https://www.gd.no/var-sivilingenior-og-sivilokonom-sa-bestemte-han-seg-for-a-bli-jurist/s/5-18-1398531.

Rudihagen er i tillegg til å være advokatfullmektig i Nystuen|Bøen, partner i rådgivingsselskapet Rudihagen AS.

Rudihagens bakgrunn gir særlige kompetanse i krevende og tverrfaglige saker, noe våre klienter ofte står overfor. Rudihagens inntreden gir advokatfirmaet Nystuen|Bøen en dimensjon få andre advokatfirma kan tilby.

Rudihagen har ledet store prosjekter innenfor energi og andre sektorer, da inklusive prosjekter med investeringer godt over 1 milliard kroner. Han har senest hatt en nøkkelrolle i etableringen av Gudbrandsdal Slakteri, en investering på 300 millioner kroner som nå realiseres. Rudihagen har gjennom slike prosjekter erfaring fra kompliserte forretnings- og forvaltningsmessige prosesser, samt håndtering av store industrielle og finansielle aktører i etablering av avtaler og finansiering nødvendig for å dra forretningsideer til realisering.

Rudihagen har lang erfaring med energiregulatoriske og energijuridiske spørsmål, og leverte senest i juni 2021 en masteroppgave innen fagfeltet.

Før Rudihagen kom til Nystuen|Bøen har han i ti år drevet forretningsrådgivingsfirmaet Rudihagen AS. Rudihagen var før dette administrerende direktør i AF Energi, et selskap i AF Gruppen, administrerende direktør og publisher i Teknisk Ukeblad Media AS, samt konserndirektør i Adresseavisa ASA (nå Polaris Media AS). Han startet sin karriere som forretningsrådgiver i Andersen Business Consulting, før han etter vel 10 år som leder startet egen virksomhet.

Ansatte Nystuen og Nøen

Ny advokat på kontoret

Vi feirer i dag at vi har fått en ny advokat på kontoret. Trym (27) fikk den 12.08 sin advokatbevilling.

For å få advokatbevilling er det krav om at fullmektigen fører et visst antall saker for retten, gjennomfører advokatkurs med eksamen og arbeider som fullmektig i minst 2 år.

 

Trym har oppfylt kravene på kortest mulig tid og vi gleder oss over hans utvikling de siste årene.

Vi gratulerer!

Advokatfirma Lillehammer

Vi får nye lokaler på Lillehammer

Siden 2006 har vi hatt tilholdssted i det røde trehuset på «høyden» ved Mesna Kraftverk. Det som tidligere var brukt som kontorbygningen for ansatte på kraftverket hadde absolutt sin sjarm, men nå mente vi at tiden var inne for å flytte til lokaler som er enda mer sentrale.

 

Fra og med 1. mai 2021 finner du oss på gateplan i Storgata 100. Her er vi godt synlig, i enden av gågata på Lillehammer, i lokalene som tidligere huset LOBB og USBL, og på andre siden av gata for kjente Rustadstuen Sport. Her er vi enkle å finne for både nye og eksisterende klienter. På sikt har vi planer om å bli enda mer synlige på utsiden av våre nye lokaler. Lokalene er nylig pusset opp i regi av gårdeier, og fremstår som svært moderne og godt tilrettelagt for våre behov.

 

Det er vårt ønske at våre nye lokaler, sammen med vårt tilbud om en gratis og uforpliktende vurdering av din sak, skal føre til at det blir enklere for folk å ta kontakt med oss, om de har et juridisk spørsmål.

 

Se etter logoen vår på fasaden, så finner du frem til oss.

Advokatfirma Lillehammer

Vi går digitalt

For å følge trender, presentere bedriften og de tilskudd og endringer som har skjedd den senere tiden, samt å kunne markedsføre oss bedre, går Nystuen & Bøen nå digitalt, sammen med vår samarbeidspartner og tilrettelegger FERST Media.
FERST Media bistår med å utarbeide ny hjemmeside og digital profil, innholdsproduksjon og tilrettelegge for digitale måter å kontakte oss på, for å nevne noe. På vår nye hjemmeside vil det bli publisert artikler, informative videoer om for eksempel hva du bør være oppmerksom på når du kjøper bruktbil, og hva du kan innta i en fremtidsfullmakt. For å si det enkelt, innhold som nye og eksisterende klienter finner interessant og som kan svare på noen spørsmål de har.

Det aller meste av kommunikasjonen foregår i dag per e-post eller telefon, og vi ønsker at det skal være enkelt å komme i kontakt med oss. Derfor har du nå muligheten til å ta kontakt med oss via vår nye facebook-side, eller via kontaktskjemaet på nettsiden. Klikk på «Send» og en av våre medarbeidere vil komme tilbake til deg, så snart som mulig.

Med ny hjemmeside følger blant annet nye e-postadresser. Om du sjekker siden «Om oss» eller «kontakt», finner du oppdatert kontaktinformasjon.

2021 Nystuen | Bøen AS ©

Storgata 100, 2615 Lillehammer
Levert av FERST Media

Advokatfirma Lillehammer

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.